Sara

Jag har varit mer eller mindre missnöjd med min kropp under större delen av mitt vuxna liv. När jag tränat och bantat så har det varit för att bli ”smal och snygg”. Från början var Lofsangruppen tänkt att vara ännu ett försök att komma ner till den där målvikten som jag alltid velat ligga på. Innerst inne hördes en liten röst som sa ”det kommer inte fungera den här gången heller”.

Den här gången fungerade det. Jag har ändrat mitt synsätt på mat och träning och är på god väg att göra det till en livsstil. Jag kan äta all mat, men jag kan inte äta all mat jämt. Vikten är inte det viktiga, utan det viktiga är hur jag känner mig. Jag tränar på ett annat sätt, mer medvetet och med uppsatta mål, vilket gett bra resultat. Jag räds inte längre en vilodag, eller vilovecka för den delen, utan jag vet att jag kommer igen. Jag har fortfarande fåfänga mål, men jag jobbar efter mina förutsättningar och har slutat jämföra mig med andra. Smal har bytts mot stark, och med en färsk tjejklassiker i ryggen så känner jag mig stark, snygg och stolt!

Sophia Lind är en fantastisk coach som har en enorm förmåga att konkretisera mina svamliga tankar. Hon har varit ett stort stöd i mitt arbete med att förändra mitt beteende från att vara en småätande soffliggare som egentligen gillar att träna men som allt för ofta hittade en orsak till att inte ta sig iväg till gymmet, till någon som hoppar över lördagsgodiset om det inte finns något sug och som istället för att landa i soffan efter matlagning-läxläsning-skjutsning-läggning drar av ett träningspass på vardagsrumsgolvet. Hennes fingertoppskänsla gjorde att hon visste när jag behövde pepp och när jag behövde reality check (eller som hon kunde säga ”nu är du för tuff mot dig själv, om man klarar allt första gången så är det ingen utmaning”). Jag minns så väl en gång när jag beklagade mig över att jag kände som att det gick lite slentrian i min ”nya vardag”, det rullade liksom bara på, nyhetens behag hade lagt sig. Sophia fick mig att förstå att detta var ett kvitto på att jag var på god väg mot en ny livsstil.  Sophia vet vad hon pratar om, hon inger förtroende vilket leder till resultat.

Lofsangruppens onlinetjänst är en riktigt bra tjänst. Meddelandefunktionen gör det lätt att kommunicera. Träningsuppläggen är pedagogiska med korta instruktionsfilmer. Visst har det funnits tillfällen som jag velat lyfta luren och prata med Sophia, eller haft Lovisa hejande bredvid mig på gymmet. Men den, vid behov dagliga, feedback som tjänsten erbjuder har fungerat jättebra för mig.

Jag upplever att Lofsangruppens sätt att arbeta med beteendeförändring är något fräscht och unikt i dagens samhälle där mycket fokus ligger på prestation och knöliga kostupplägg. De ser individen och anpassar upplägget efter just hennes behov och vad hon är villig att satsa, för ansvaret ligger ju till syvende och sist alltid på klienten.