Workshops och grupper

PT SMALL GROUPS

I en PT Small Group får du de bästa av båda världar - träna med en PT och träna tillsammans med andra, i en liten grupp. I våra Small Groups är ni max 8 personer. Plats: Lofsangruppens studio på Södermalm i Stockholm. Vi erbjuder tre olika PT Small groups under hösten: träning efter graviditet och två nivåer inriktade mot styrketräning med fria vikter.

TRÄNING EFTER GRAVIDITET! 

I den här gruppen fokuserar vi på säker och effektiv träning efter graviditeten. Vi ses en gång i veckan i 6 veckor med en tydlig progression där stort fokus ligger på att aktivering av magmuskulatur och bäckenbotten, men också på att bygga upp en stark kropp som orkar med vardagen som nybliven mamma. 

Vårt mål är att du ska få med dig kunskap och verktyg för att på ett tryggt och effektivt sätt kunna fortsätta med din träning på egen hand! Alla tränare för grupperna har stor erfarenhet och hög kunskapsnivå gällande träning efter graviditet. Vi har ett begränsat antal platser där vi är max 8 deltagare med 2 coacher i en grupp just för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet och ha möjlighet att anpassa och utmana varje enskild deltagare. 

Varje tillfälle är 60 minuter långt, och din bebis upp till krypåldern är välkommen att följa med på träningspassen. Tränare för grupperna är Jenny Strandljung, Lena Ovegård och Sara Wiss.

Pris: 2400 kr för 6 träningspass

Nivå 1 - tisdagar kl. 10.00

Period 1: 14/1 - 18/2.

Period 2: 3/3 - 7/4.

Nivå 2 - tisdagar kl. 11.00

Period: 3/3 - 7/4. 

Anmälan: jenny@lofsan.se

Nivå 2 vänder sig till dig som tidigare gått en PT Small Group - träning efter graviditet hos oss alt tränat 3 eller fler PT-timmar med inriktning Träning efter graviditet hos oss i Lofsangruppens studio.

KOM IGÅNG!

Vill du starta det nya året starkt, hitta nya vanor eller få ny träningsinspiration? Denna grupp riktar sig till dig som söker ny kunskap, variation och framförallt inspiration till din egen träning. Syftet är att förbättra styrkan, konditionen och få ökad träningsmotivation.

Vi ses vid 6 tillfällen där vi tränar igenom hela kroppen och utmanar den på nya roliga sätt. Vi tränar styrka, kondition och rörlighet och använder olika redskap så som hantlar, kettlebells och gummiband. Denna grupp riktar sig till alla, oavsett träningsbakgrund. Alla träningspass individanpassas.

Som komplement till våra träningsträffar får du även en träningsdagbok som kommer hjälpa dig vidare i din träning på egen hand.

Onsdagar kl. 19.00

Period: 15/1-19/2

Pris: 2600 kr för 6 träningspass + träningsdagbok

Coacher: Marie och Hanne

Anmälan: marie@lofsan.se

FRIA VIKTER!

Den här gruppen vänder sig till dig som vill bli stark och känna dig bekväm bland de fria vikterna på gymmet. Du är nybörjare på styrketräning med skivstång, eller vill gå igenom tekniken från grunden. Med oss får du utveckla din teknik, få inspiration till din egen träning samt hur du på ett enkelt sätt kan bygga ihop egna träningspass med syfte att bli stark, stabil och säker i gymmet.
Vi vill inspirera dig till att träning med fria vikter är en arena där du får ta plats och framförallt ha kul!

Vi träffas vid 6 tillfällen där vi går igenom våra grundrörelser, teknik för övningar och tränar tillsammans. Vi drar, pressar och bär tungt med olika redskap som skivstång, hantlar, kettlebells, ringar och kroppsvikt. Ni får ta del av våra favoritövningar när de kommer till att bli stark och att träna igenom kroppen! Du behöver inte vara van att lyfta tungt eller träna på gym, alla träningspass individanpassas.

Torsdagar kl 18.00 

Period: 27/2 - 2/4 

Pris: 2400 kr för 6 träningspass 

Coacher: Lena och Sara

Anmälan: lena@lofsan.se

STARKARE!

Den här gruppen passar för dig som är bekväm med de större baslyften (knäböj, bänkpress, marklyft) och som är van att träna med skivstång, men vill fortsätta utveckla din teknik och ha en tydlig programmering i din träning för att bli ännu starkare.

Vi säkerställer din teknik i baslyften och hjälper dig att optimera just din position. Du får assisterande övningar och variationer på baslyften för att fortsätta utvecklas och komma över platåer i träningen, samt inspiration till hur du kommer vidare i din styrketräning.

Vi kommer träffas vid 6 tillfällen och tränar tillsammans. Som komplement till detta får du ett träningsprogram med 1-2 pass som du tränar på egen hand under kursens gång. Under vårt sista pass tillsammans får du dessutom möjlighet att göra ett maxtest i två av baslyften. 

Torsdagar kl. 18.00
 
Period: 16/1 -  20/2
 
Pris: 2600 kr för 6 träningspass och 1 träningsprogram
 
Torsdagar kl. 18.00
 
Coacher: Lena och Sara
 
Anmälan: lena@lofsan.se
 

STARKARE LÖPARE

Vill du bli en starkare och effektivare löpare? Är du ny på löpning och vill lära dig grunderna för att förbättra din löpteknik? Eller har du sprungit ett tag och vill vässa tekniken för att få ett effektivare löpsteg? 

Under sex veckor blandar vi löpstyrka, löpteknik och löpskolning. Träningen sker inomhus och fokus kommer ligga på att förbättra styrkan och hitta stabilitet och kontroll. Allt för att du ska bli en starkare och bättre löpare! Målet efter dessa veckor är att du ska få med dig verktyg och kunskap till förbättrad löpteknik och minskad skaderisk. 

Onsdagar kl. 18.00

Period: 4/3-8/4

Pris: 2400 kr för 6 träningspass

Coacher: Marie och Hanne

Anmälan: hanne@lofsan.se

 

VILLKOR PT SMALL GROUP

Anmälan görs till angiven mailadress för respektive grupp. När du fått en bekräftelse på din anmälan är den också bindande, och du får en faktura skickad till dig.

Då vi har förbestämda träningstillfällen och vill hålla våra grupper exklusiva för just dig och de andra deltagarna är det inte möjligt för oss att kompensera för missade tillfällen p.g.a. sjukdom, resa eller andra skäl i form av ekonomisk återbetalning eller erbjuda andra träningstillfällen. 

Har du frågor kontakta ansvarig coach för gruppen du är intresserad av!

 
FREDAGSFYS!

Varje fredag kör vi på Lofsangruppens studio Fredagsfys mellan kl 16.00-17.00. Vi varierar coach varje vecka och kör ett svettigt cirkelbaserat pass för max 12 personer där vi blandar styrka och puls på stationer. Vi individanpassar alla övningar vid behov, så meddela om du har något särskilt vi behöver tänka på. Lån av handduk och hygienprodukter och ingår.

Fredagar kl 16.00-17.00 

Pris: 200 kr per pass. Betalas med swish på plats 

Anmälan: fredagsfys@lofsan.se

 

LUNCHYOGA!

Onsdagar kl 12.15 erbjuder Lena Ovegård en stund att checka in och landa med en 45 min yogaklass. Vi tar tid för meditation, andningsövningar, lugnare rörelser/positioner och avslutande avslappning. Alla nivåer välkomna. Perfekt avbrott i mitten på arbetsveckan, som komplement till annan träning eller till livet i allmänhet. Lån av yogamatta samt handduk och hygienprodukter ingår. 

Onsdagar kl 12.15-13.00 

Start: 15/1 

Priser:

Drop in - 200 kr 

5-klippkort - 900 kr 

Klippkortet gäller endast för Lunchyogan och har giltighetstid 6 mån från köpdatum. Betalning sker med swish på plats

Anmälan: lena@lofsan.se

 
SÖNDAGSYOGA!

Varannan söndag (ojämna veckor) erbjuder Lena Ovegård en yogaklass i Lofsangruppens studio . Ett lugnt flow med utrymme för alla nivåer. Grund i Hatha-yogan, fokus på andning, funktionella positioner och rörelser som fungerar i din kropp. En stund att landa och ta hand om sig själv. Som komplement till annan träning eller till livet i allmänhet. Kaffe/te efter passet samt lån av handduk och hygienprodukter ingår.


Varannan söndag kl 10.30-11.45
 
Start 12/1

Pris: 220 kr per pass. Betalas med swish på plats

Anmälan: lena@lofsan.se

 

WORKSHOPS 2020

En workshop är en möjlighet att fördjupa sig i ett visst tema och fokus under 2 timmar tillsammans med 1-2 coacher i en mindre grupp om 4-12 personer. Det är ofta högre kunskapsfaktor än svettfaktor på en workshop. Vi fokuserar alltså mer på utbildning, teknik och färdighet än att träna massor.

Frågor och anmälan sker till ansvarig coach för respektive workshop. 

Din anmälan är alltid bindande. 
Pris: 700 kr per workshop

Träning under graviditet

Vill du lära dig mer om träning under graviditet? Är du gravid och känner dig osäker på vad och hur du ska träna? Eller har du varit gravid och nu vill lära dig hur du ska träna som postgravid?

Denna workshop passar både för dig som är och för dig som inte är gravid och som vill lära dig mer om träning under en graviditet. Vi går igenom fysiska förändringar som sker i mammakroppen och hur vi ska träna för att hantera dessa på bästa sätt. Workshopen är två timmar lång och vi varvar teoretiska block med praktiska övningar och reder ut vad, när, hur och varför. 

Lördag den 22 februari

Kl 9.30-11.30

Coach: Hanne Lindström

Anmälan: hanne@lofsan.se

Pris: 700 kr

Hemmaträning med gummiband

Alla kan träna! enkelt, smart och effektivt. I denna workshop går vi igenom övningar för hela kroppen med hjälp av endast gummiband och vår egen kroppsvikt. Vi tittar på teknik och utförande så träningen blir så effektiv som möjligt och även i rehabiliteringssyfte.
Alla övningar kan du utföra hemma eller på resande fot och passar alla oavsett träningsvana. Den bästa träningen är alltid den som blir av, när det passar dig och på din nivå. 

Lördag den 21 mars

Kl 9.30-11.30

Coach: Marie Åkerlind

Anmälan: marie@lofsan.se

Pris: 700 kr

Träning under graviditet

Vill du lära dig mer om träning under graviditet? Är du gravid och känner dig osäker på vad och hur du ska träna? Eller har du varit gravid och nu vill lära dig hur du ska träna som postgravid?

Denna workshop passar både för dig som är och för dig som inte är gravid och som vill lära dig mer om träning under en graviditet. Vi går igenom fysiska förändringar som sker i mammakroppen och hur vi ska träna för att hantera dessa på bästa sätt. Workshopen är två timmar lång och vi varvar teoretiska block med praktiska övningar och reder ut vad, när, hur och varför. 

Söndag den 19 april

Kl 9.30-11.30

Coacher: Hanne Lindström och Sara Wiss

Anmälan: hanne@lofsan.se

Pris: 700 kr

Knäböj med skivstång

Knäböj är en av de bästa övningarna för underkroppen, både för att bygga styrka och muskelmassa. Det här är en workshop för dig som vill gå igenom tekniken från grunden i knäböj med skivstång, och få tips för vad just du ska träna på för att komma framåt i din utveckling! Workshopen passar dig som är nybörjare på styrketräning, men även dig som är träningsvan och har tränat en del knäböj innan.

Söndag den 19 april

Kl 12.30-14.30

Coacher: Lena Ovegård och Jenny Strandljung 

Anmälan: lena@lofsan.se

Pris: 700 kr

Marklyft med skivstång

Marklyft är en av de mest kompletta övningarna och tränar i stort sett hela kroppens bakre kedja. Det här är en workshop för dig som vill gå igenom tekniken från grunden i marklyft, och få tips för vad just du ska träna på för att komma framåt i din utveckling och bli ännu starkare! Workshopen passar dig som är nybörjare på styrketräning, men även dig som är träningsvan och har tränat en del marklyft innan.

Söndag den 19 april

Kl 15-17

Coacher: Lena Ovegård och Jenny Strandljung 

Anmälan: lena@lofsan.se

Pris: 700 kr

Bänkpress

Bänkpress är en av de bästa övningarna för att bygga muskulatur och styrka i överkroppen. Det här är en workshop för dig som vill gå igenom tekniken från grunden i bänkpress, och få tips för vad just du ska träna på för att komma framåt i din utveckling! Workshopen passar dig som är nybörjare på styrketräning, men även dig som är träningsvan och har tränat en del bänkpress innan.

Söndag den 17 maj

Kl 12.30-14.30

Coacher: Lena Ovegård och Jenny Strandljung 

Anmälan: lena@lofsan.se

Pris: 700 kr