Workshops och grupper

PT SMALL GROUPS

I en PT Small Group får du de bästa av båda världar - träna med en PT och träna tillsammans med andra, i en liten grupp. I våra Small Groups är ni max 8 personer. Plats: Lofsangruppens studio på Södermalm i Stockholm. Vi erbjuder tre olika PT Small groups under hösten: träning efter graviditet och två nivåer inriktade mot styrketräning med fria vikter.

TRÄNING EFTER GRAVIDITET! 

I den här gruppen fokuserar vi på säker och effektiv träning efter graviditeten. Vi ses en gång i veckan i 6 veckor med en tydlig progression där stort fokus ligger på att aktivering av magmuskulatur och bäckenbotten, men också på att bygga upp en stark kropp som orkar med vardagen som nybliven mamma. 

Vårt mål är att du ska få med dig kunskap och verktyg för att på ett tryggt och effektivt sätt kunna fortsätta med din träning på egen hand! Alla tränare för grupperna har stor erfarenhet och hög kunskapsnivå gällande träning efter graviditet. Vi har ett begränsat antal platser där vi är max 8 deltagare med 2 coacher i en grupp just för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet och ha möjlighet att anpassa och utmana varje enskild deltagare. 

Varje tillfälle är 60 minuter långt, och din bebis upp till krypåldern är välkommen att följa med på träningspassen. Tränare för grupperna är Jenny Strandljung och Lena Ovegård samt Sara Wiss och Maja Tan.

Pris: 2400 kr för 6 träningspass

Nivå 1 - tisdagar kl. 10.00

Period 1: 27/8 - 1/10.

Anmälan till jenny@lofsan.se

Period 2: 8/10 - 19/11 (uppehåll tis 29/10).

Anmälan till maja@lofsan.se

Nivå 2 - tisdagar kl. 11.00

Period: 8/10 - 19/11 (uppehåll tis 29/10).

Anmälan till jenny@lofsan.se

Nivå 2 vänder sig till dig som tidigare gått en PT Small Group - träning efter graviditet hos oss alt tränat 3 eller fler PT-timmar med inriktning Träning efter graviditet hos oss i Lofsangruppens studio.

FRIA VIKTER!

Den här gruppen vänder sig till dig som vill bli stark och känna dig bekväm bland de fria vikterna på gymmet. Du är nybörjare på styrketräning med skivstång, eller vill gå igenom tekniken från grunden. Med oss får du utveckla din teknik, få inspiration till din egen träning samt hur du på ett enkelt sätt kan bygga ihop egna träningspass med syfte att bli stark, stabil och säker i gymmet.
Vi vill inspirera dig till att träning med fria vikter är en arena där du får ta plats och framförallt ha kul!

Vi träffas vid 6 tillfällen där vi går igenom våra grundrörelser, teknik för övningar och tränar tillsammans. Vi drar, pressar och bär tungt med olika redskap som skivstång, hantlar, kettlebells, ringar och kroppsvikt. Ni får ta del av våra favoritövningar när de kommer till att bli stark och att träna igenom kroppen! Du behöver inte vara van att lyfta tungt eller träna på gym, alla träningspass individanpassas.

Torsdagar kl 18.00 

Period: 10/10 - 21/11 (uppehåll tors 31/10) 

Pris: 2400 kr för 6 träningspass 

Coacher: Lena och Maja

Anmälan: lena@lofsan.se

STARKARE!

Den här gruppen passar för dig som är bekväm med de större baslyften (knäböj, bänkpress, marklyft) och som är van att träna med skivstång, men vill fortsätta utveckla din teknik och ha en tydlig programmering i din träning för att bli ännu starkare.

Vi säkerställer din teknik i baslyften och hjälper dig att optimera just din position. Du får assisterande övningar och variationer på baslyften för att fortsätta utvecklas och komma över platåer i träningen, samt inspiration till hur du kommer vidare i din styrketräning.

Vi kommer träffas vid 6 tillfällen och tränar tillsammans. Som komplement till detta får du ett träningsprogram med 1-2 pass som du tränar på egen hand under kursens gång. Under vårt sista pass tillsammans får du dessutom möjlighet att göra ett maxtest i två av baslyften. 

Onsdagar kl. 18.00
 
Period: 28/8 -  2/10
 
Torsdagar kl. 18.00
 
Period: 29/8 - 3/10
 
Pris: 2600 kr för 6 träningspass och 1 träningsprogram
 
Torsdagar kl. 18.00
 
Period: 9/10 - 20/11 (ej 30/10)
 
Coacher: Lena och Maja
 
Anmälan: lena@lofsan.se

VILLKOR PT SMALL GROUP

Anmälan görs till angiven mailadress för respektive grupp. När du fått en bekräftelse på din anmälan är den också bindande, och du får en faktura skickad till dig.

Då vi har förbestämda träningstillfällen och vill hålla våra grupper exklusiva för just dig och de andra deltagarna är det inte möjligt för oss att kompensera för missade tillfällen p.g.a. sjukdom, resa eller andra skäl i form av ekonomisk återbetalning eller erbjuda andra träningstillfällen. 

Har du frågor kontakta ansvarig coach för gruppen du är intresserad av!

Söndagsyoga i Lofsangruppens studio

Varannan söndag (ojämna veckor) erbjuder Lena Ovegård en yogaklass i Lofsangruppens studio . Ett lugnt flow med utrymme för alla nivåer. Grund i Hatha-yogan, fokus på andning, funktionella positioner och rörelser som fungerar i din kropp. En stund att landa och ta hand om sig själv. Som komplement till annan träning eller till livet i allmänhet. Kaffe/te efter passet samt lån av handduk och hygienprodukter ingår.

Varannan söndag kl 10.30-11.45
Start: 15/9
Pris: 220 kr per pass. Betalas med swish på plats
Anmälan: lena@lofsan.se
FREDAGSFYS!

Varje fredag kör vi på Lofsangruppens studio Fredagsfys mellan kl 16.00-17.00. Vi varierar coach varje vecka och kör ett svettigt cirkelbaserat pass för max 12 personer där vi blandar styrka och puls på stationer. Vi individanpassar alla övningar vid behov, så meddela om du har något särskilt vi behöver tänka på. Lån av handduk och hygienprodukter och ingår.

Fredagar kl 16.00-17.00 

Start: 30/8 

Pris: 200 kr per pass. Betalas med swish på plats 

Anmälan: fredagsfys@lofsan.se

 

WORKSHOPS HÖST 2019

En workshop är en möjlighet att fördjupa sig i ett visst tema och fokus under 2 timmar tillsammans med 1-2 coacher i en mindre grupp om 4-12 personer. Det är ofta högre kunskapsfaktor än svettfaktor på en workshop. Vi fokuserar alltså mer på utbildning, teknik och färdighet än att träna massor.

Frågor och anmälan sker till ansvarig coach för respektive workshop. 

Din anmälan är alltid bindande. 
Pris: 700 kr per workshop

 

RUMPSTYRKA

12 oktober kl. 9.00-11.00

Vill du ha en stark rumpa? Vi går igenom teknik och utförande i en variation av effektiva övningar som aktiverar och stärker sätesmuskulaturen. Den här workshopen vänder sig till dig som vill lära dig mer om sätets funktion och hur du bäst tränar den. Träningsvärk utlovas! Passar alla nivåer, nybörjare som träningsvan. 

Coacher: Maja Tan & Lena Ovegård

Anmälan: lena@lofsan.se

BÅLSTYRKA

12 oktober kl. 11.30-13.30

Bli stark inifrån och ut! Vill du få en stark hållning som både är snygg och håller för din vardag och träning? Här lär du dig mer om bålens funktion och vilka övningar som stärker såväl de inre som den yttre muskulaturen. Passar både dig som nybörjare och träningsvan. 

Coacher: Maja Tan & Lena Ovegård

Anmälan: lena@lofsan.se

KNÄBÖJ

19 oktober kl. 9.00-11.00

Knäböj är en av de bästa övningarna för underkroppen, både för att bygga styrka och muskelmassa. Det här är en workshop för dig som vill gå igenom tekniken från grunden i knäböj med skivstång, och få tips för vad just du ska träna på för att komma framåt i din utveckling! Workshopen passar dig som är nybörjare på styrketräning, men även dig som är träningsvan och har tränat en del knäböj innan.

Coacher: Maja Tan och Jenny Strandljung 

Anmälan: jenny@lofsan.se

HANDSTÅENDE

9 november kl. 9.00-11.00

Handstående är en övning som många vill kunna men som kan vara svår att bemästra.

För att klara av att stå på händer krävs styrka, stabilitet och rörlighet men även en hel del mod. Under denna workshop kommer vi gå igenom tekniker och olika övningar och tips som kan hjälp dig att utveckla din handstående utifrån var du är idag. Workshopen passar alla som vill lära sig stå på händer, vare sig du är nybörjare eller om du vill förbättra ditt handstående. Vi kommer även gå igenom grunder för hjulningar.

Coacher: Sara Wiss & Jenny Strandljung 

Anmälan: sara.wiss@lofsan.se

CHINS

9 november kl. 11.30-13.30

Chins är en grym övning  för att bygga överkroppsstyrka och en bra övning för att den är så lättillgänglig. Under denna workshop kommer vi gå igenom grundläggande tekniker och olika övningar som kommer hjälpa dig i din chinsträning. Workshopen passar dig som kämpar för att klara din första chins, men även dig som vill ta ditt chinsande ett steg längre. 

Coacher: Sara Wiss & Jenny Strandljung 

Anmälan: sara.wiss@lofsan.se

BÄNKPRESS

23 november kl. 9.00-11.00

Bänkpress är en av de bästa övningarna för att bygga muskulatur och styrka i överkroppen. Det här är en workshop för dig som vill gå igenom tekniken från grunden i bänkpress, och få tips för vad just du ska träna på för att komma framåt i din utveckling! Workshopen passar dig som är nybörjare på styrketräning, men även dig som är träningsvan och har tränat en del bänkpress innan.

Coacher: Maja Tan och Jenny Strandljung 

Anmälan: jenny@lofsan.se