Tendai

När jag blev kund i Lofsangruppen hade jag bestämt att detta var mitt sista försök till online-coachning. Anledningen till det är att jag har haft väldigt svårt att hitta den berömda balansen mellan träning, ett kostupplägg jag kan följa och det liv jag lever. Min önskan när jag gick med var att få ordning på maten, gå ner i vikt samt att göra ett försök att implementera träning i min vardag. Det sistnämnda kändes väldigt svårt med tanke på det liv jag har: småbarn plus en man som jobbar väldigt mycket, i kombination med att min passion i livet är häst- och hundträning. Min coach Sophia har anpassat både kost- och träningsupplägg efter min livssituation och nu efter tio månader i Lofsangruppen kan jag säga att det verkligen fungerar. Sophia har hjälpt mig att sakta förändra mina kostvanor, jag har gjort små förändringar i taget som över tid har skapat en hälsosam livsstil. Sophia ger mig olika utmaningar som är designade så att jag lär mig av dom samtidigt som det blir en sport att klara av, vilket gör det roligt. Hon varierar träningsupplägg efter hur min vardag förändras, min man är bonde så han arbetar mer vissa perioder under året. Sophia är noga med att fråga mig om jag tycker att det fungerar i min vardag och skulle något behöva förändras för att passa mig så ändrar hon det.  Vi kommunicerar via appen i stort sett varje dag och Sophia peppar och ger stöd när det behövs och delar min glädje när jag när det går bra. Jag spelar in korta filmklipp på mina övningar, som jag lägger upp i appen, sen får jag feedback på vad jag behöver utveckla, vilket är ovärderligt för mig som bor på landet med en livssituation som gör det svårt för mig att ta mig till en PT på ett gym.
 

För mig som kör i stort sett all träning hemma och inte kan åka till ett gym är denna tjänst perfekt eftersom att jag får träningsupplägg, feedback och recept i mobilen. Jag tycker det är väldigt bra att jag kan få feedback på tekniken genom att skicka in korta klipp. Jag gillar också att fokus är på hälsa och hållbarhet, att uppläggen är personliga och att min coach ser till helheten i mitt liv. Sophia uppmuntrar mig att ha realistiska mål som är anpassade efter min livsstil. Nu är mitt mål att få en bättre sits när jag rider. Det är något jag verkligen gillar med denna tjänst, att träningen är till för att jag som kund ska få ett hållbart liv. Träningen hjälper mig få en kropp som orkar vara aktiv och hålla för det liv jag lever. Beteendeförändringen har varit en process som fått ta tid och det gör att jag kommer klara att fortsätta leva som jag gör nu.
 

Nu efter tio månader med Lofsangruppen känner jag mig stark, jag har förbättrat min kondition och mår allmänt mycket bättre, dessutom trivs jag i min kropp. Det viktigaste för mig är att jag nu har ett sunt förhållande till mat, att maten jag äter ger mig den energi jag behöver för att må bra. Nu äter jag tills jag är mätt och har en bra fördelning på tallriken. För mig har det också varit bra att skifta fokus på hur min kropp ser ut, till vad den faktiskt orkar och vad den mår bra av. Jag älskar känslan att jag kan leka med min son på 3,5 år utan att bli trött eller känna mig seg, att jag har en kropp som orkar både träna hästar, hundar och mig själv. Nu vet jag vet vilket bränsle min kropp behöver för att klara allt detta och behålla energin. 

Tendai