Catrin Tengblad

Min roll som personlig tränare är att anpassa träningen efter dina förutsättningar, din bakgrund och dina mål oavsett om du är nybörjare och vill komma i gång med din träning eller är van motionär som strävar efter nya utmaningar. Mitt mål är att vägleda, inspirera och stötta dig i din träning så att du känner dig trygg i att du gör rätt och hittar din egen inre styrka och motivation så att du lyckas nå dina mål!

Jag förespråkar allsidig och varierad träning men det viktigaste är att du hittar den träningsform som passar just dig och där du känner att du får det resultat du strävar efter. Oavsett om det handlar om att må bra, som t ex att vara pigg och orka med din vardag, undvika skador, känna dig stark eller om du har ett specifikt mål så som att förbereda dig inför en vandring, kunna lyfta en viss vikt eller genomföra ett motionslopp. En förändring kräver en insats från din sida som kan vara svårt att klara av själv. Då kan jag vara din stöttande hand genom att hjälpa dig att sätta rimliga mål, ta fram en handlingsplan, uppmuntra dig under träningen samt coacha dig längs vägen.

Att fysisk aktivitet är positiv för vårt mående är nog vi alla medvetna om men det betyder inte alltid att vi mår bra och trivs med vår livsstil. Ibland behöva man ta ett helhetsgrepp över sin livssituation och undersöka vad som påverkar en negativt för att få balans i livet. Det kan handla om vad du äter, din sömn, hur du hanterar stress men även om relationer till andra människor. Mycket av det är kopplat till invanda beteenden och dina tankemönster och kan vara svåra att få fatt i och förändra. Genom samtal och övningar som är baserade på KBT-teorier kan jag hjälpa och stötta dig i den processen så att du lär dig hantera svåra situationer på ett långsiktigt perspektiv. 

Jag är licenserad personlig tränare, hälsopedagog och KBT-terapeut och har jobbat med att hjälpa människor med olika bakgrund och behov till en bättre hälsa under många år. Jag har lärt mig att anpassa träningen och bemötandet till just den individen jag har framför mig och gör alltid mitt yttersta för du ska vara nöjd. Jag har 30 års erfarenhet som gruppträningsinstruktör inom olika koncept så som yoga, löpträning, spinning, styrkepass och funktionell träning för att nämna några. Jag har sedan barnsben hållit på med någon form av träning, allt ifrån fotboll, tennis och skidåkning till gymnastik och dans. Min stora passion bland träningsformer har nog ändå alltid varit styrketräning. Förutom att vara på gymmet älskar jag att träna utomhus, och då framför allt löpning. Men cykling, längdskidåkning och simning ligger mig också varmt om hjärtat. Det har bland annat utmynnat i att jag genomfört En Svensk Klassiker.

Jag hjälper dig med ett helhetsgrepp kring din hälsa och livstil!